Beste,

Hierbij op verzoek van vele klanten dan toch de eerste nieuwsbrief van Web-Oke.nl.

Onze doelstelling is voortaan met enige regelmaat een nieuwsbrief aan onze klanten te versturen. De nieuwsbrief zal met name gericht zijn op het gebruik van onze producten. Dus Tips en Trucs, eventuele wijzigingen of wetenswaardigheden maar ook nieuwe producten zullen wij in deze nieuwsbrief beschrijven.

U kunt zich ook uitschrijven voor deze nieuwsbrief maar dat raden wij af. Er kan immers informatie instaan die voor u van groot belang is. De volgende nieuwsbrief met meer praktijk en tips zal niet lang op zich laten wachten.

Webmail

Op dit moment worden op alle servers diverse webmail toepassingen gebruikt waaronder roundcube. Wij hebben roundcube als standaard webmail gekozen en zullen deze centraal gaan aanbieden ipv per server.
U kunt nu al inloggen op de centrale webmail op http://webmail.web-oke.nl. Binnen deze webmail versie hebben we oa agenda's, adresboekken en het gebruik van externe mailaccounts geactiveerd. De komende periode zullen we dit langzaam verder gaan uitbreiden. In deze artikelen vindt u meer informatie: https://www.web-oke.nl/faq/1436 en https://www.web-oke.nl/faq/1439

Opzeggen

Sinds geruime tijd is het mogelijk om via het klantenmenu, mijn producten en/of mijn domeinen zelf uw producten op te zeggen. Zoals u wellicht weet gaan wij erg flexibel om met opzeggingen maar we benadrukken dit wel ruim op tijd te doen om te voorkomen dat er allerlei extra administratieve handelingen uitgevoerd moeten worden als eenmaal de factuur is aangemaakt voor de verlenging.

Support / Tickets

Op www.web-oke.nl/support is een nog steeds groeiende kennisdatabase(FAQ) aanwezig. Wij verzoeken u altijd eerst daar te controleren of het antwoord op uw vraag misschien al aanwezig is, in ruim 65% van de supportverzoeken is dit namelijk het geval.

Oscommerce

Oscommerce is gevoelig voor hacks van buitenaf. Als u gebruik maakt van Oscommerce zorgt u er dan minimaal voor dat uw oscommerce versie actueel is en dat de admin directory beveiligd is. U kunt oscommerce updaten vanuit het controle paneel(installatron). De admin directory kunt u ook vanuit het controle paneel beveiligen. Als u daarna naar uwdomein.xx/admin gaat moet u een extra gebruikersnaam en wachtwoord invoeren.

Eigen ipnummer

Met shared hosting deelt u een ipnummer met de andere websites op dezelfde server. U kunt eventueel een eigen ipnummer aanvragen voor uw hostingpakket. Een eigen ipnummer heeft u nodig als u een certificaat op een domein wilt installeren, zie deze link voor meer info hiervoor. Ook kan een eigen ipnummer helpen om een hogere ranking bij google te krijgen omdat uw site dan de enige site op het betreffende ipnummer is.
U kunt een eigen ipnummer bestellen door in het klantenmenu te kiezen voor Mijn producten en daarna te kiezen voor Eigenschappen. Onderin dat scherm vindt u een button om het ipnummer te bestellen.

Anonieme domeinregistratie

Sinds enige tijd is het mogelijk om anoniem een domeinnaam te registreren. Ook bestaande domeinen kunt u omzetten naar anonieme registratie in het klantenmenu, mijn domeinen en dan kiezen voor eigenschappen. Meer info vindt u hier: https://www.web-oke.nl/faq/1435

Wachtwoord vergeten

Als u uw gebruikersnaam of wachtwoord vergeten bent dan kunt u deze opnieuw aan uzelf laten mailen via www.web-oke.nl/wachtwoord (zie ook https://www.web-oke.nl/faq/85).

Adult content

Onder voorwaarden is het toegestaan adult content op te slaan op onze servers en/of adult websites aan te bieden. Het is dan echter verplicht om tijdens het bestellen van het hostingpakket een eigen ipnummer aan te schaffen. Daarnaast is alleen legale content toegestaan. Biedt u op dit moment Adult content aan en heeft u nog geen eigen ipnummer dan kunt u deze bestellen via het klantenmenu, mijn producten en dan kiezen voor eigenschappen.

Web-Sitebuilder

Al geruime tijd bieden wij optioneel bij uw hostingpakket een sitebuilderaccount aan. Hiermee kunt u zonder kennis van html eenvoudig een website maken. Meer informatie vindt u hier https://www.web-oke.nl/sitebuilder. U kunt desgewenst een proef account aanmaken om het eerst eens uit te proberen.

VPS servers

Sinds enige tijd bieden wij weer VPS servers aan.  Meer informatie vindt u op https://www.web-oke.nl/faq/26

Bsmtp

Heeft u een eigen mailserver dan kunt u eventueel gebruik maken van bSMTP. U ontvangt dan rechtstreeks op uw eigen server de mail en mocht uw eigen server niet bereikbaar zijn dan wordt de mail bij ons opgeslagen. Een andere optie is de mail altijd bij ons af te laten leveren en via bSMTP door te sturen. Groot voordeel is dan dat onze virus- en spamfilters de rommel er al tussenuit gehaald hebben. Meer info op https://www.web-oke.nl/faq/57.

Extra domeinnamen

Wist u dat het mogelijk is om meerdere domeinnamen in uw hostingpakket op te nemen ? Registreer dus bijvoorbeeld niet alleen ditismijndomein.nl maar ook dit-is-mijn-domein.nl. Hier vindt u meer informatie: https://www.web-oke.nl/faq/20

Hulp bij zoeken vrije domeinnaam

Het valt tegenwoordig niet meer mee, het vinden van een vrije domeinnaam. Met name om deze reden hebben we de domein hulp in het leven geroepen.  U geeft bijvoorbeeld uw familienaam in en wij zoeken zeer snel binnen de door u opgegeven extensies of er nog domeinen vrij zijn. Kijk op https://www.web-oke.nl/domeinhulp voor meer informatie.

IPV6

Uitleg ipv6: http://nl.wikipedia.org/wiki/Internet_Protocol_Version_6).
Wij hebben inmiddels een testserver volledig operationeel op ipv6 en zullen dit gaan uitbreiden naar de produktieservers zodra de meerderheid  van nederlandse providers(zoals upc, ziggo) ipv6 beschikbaar heeft gesteld aan al hun klanten.

SSL certificaten

Registreert u gevoelige (klant) informatie dan is het aan te raden gebruik te gaan maken van een SSL certificaat. Hiermee zorgt u ervoor dat al het verkeer tussen de webserver en de gebruiker versleuteld is en dus door niemand af te luiseren is. Meer info op https://www.web-oke.nl/faq/1248.

MYSQL backup

Sinds enige tijd wordt er in de linux hosting pakketten iedere nacht een dump van al uw mysql databases gemaakt. Deze dump wordt geplaatst in uw home directory. Hoe u deze bijvoorbeeld per dag aan uzelf kunt laten mailen leest u in dit artikel https://www.web-oke.nl/faq/1433. In combinatie met de backup module kunt u zo tot 31 dagen terug zelf uw databases terughalen.

Backupmodule

Beschikt u over een linux hostingpakket dan is het mogelijk om gebruik te maken van de backupmodule. Met deze backupmodule kunt u zelf tot 31 dagen terug backups teruglezen. Meer info over de backupmodule vindt u in dit artikel https://www.web-oke.nl/faq/1666.

DNSSEC

Komend jaar zullen wij een project starten om onze DNS geschikt te gaan maken voor het gebruik van DNSSEC. Uitleg over DNSSEC: http://en.wikipedia.org/wiki/Domain_Name_System_Security_Extensions

Twitter

Sinds enige tijd zitten wij ook op twitter. Ons adres: http://www.twitter.com/weboke

Facebook

Ook op Facebook zijn we aanwezig, kijk op http://www.facebook.com/pages/WebOke/182319778473146 en klik op Vind ik Leuk/Like om ons te steunen

RSS FEED met mededelingen

Klik HIER om u te abonneren op onze RSS feed en Hier om de mededelingen te bekijken.

WEBL1 pakket / Alleen domeinregistratie

U kunt sinds kort als u bij ons een domein geparkeerd heeft, zonder extra kosten de DNS volledig beheren. U kunt dit doen in het Klantenmenu/Mijn Dns. Voor domeinen die opgenomen zijn in een hostingpakket bij ons kunt u daar ook de DNS records opvragen maar niet wijzigen. Dat doet u via het hostingpakket.

Nieuwe DNS pakketten

Met onze DNS pakketten kunt u de DNS van domeinen die elders geregistreerd zijn bij ons beheren. U moet alleen de nameservers van het domein aanpassen in die van ons.

Hoe werkt de DNS bij Web-Oke.nl

Wij maken gebruiken van 2 centrale nameservers die beiden op gescheiden subnets en locaties staan. Mocht er met 1 nameservers iets gebeuren dan draait de andere nameserver nog gewoon door. Deze centrale nameservers worden gevoed door alle losse hostingservers. Dit artikel legt het in detail uit: https://www.web-oke.nl/faq/1472

Dagelijkse email limiet

Wij hanteren op de meeste hostingservers een dagelijkse email limiet. Dit is puur bedoeld als bescherming ter bescherming om te voorkomen dat een gehacked account of formulier misbruikt kan worden om spam te versturen. De limiet ligt op dit moment rond de 1.000 emails per dag. Dit artikel geeft meer info: https://www.web-oke.nl/faq/71

Awstats wijziging op Linux servers

Op alle linuxservers is vrij recent een wijziging doorgevoerd in AWstats. In de drop-down lijst met maanden is een optie erbij gekomen met de naam All Months. In het vervolg moet u deze optie kiezen voor alle statistieken en kunt u daarna de maanden selecteren. Zie ook: https://www.web-oke.nl/faq/1329

U kunt ons helpen

Er zijn verschillende websites waarop klanten hun ervaringen met providers kwijt kunnen. Wij zouden het erg waarderen als u op 1 van onderstaande(of alle) websites een postieve reactie over ons zou willen achterlaten.Er vanuit gaande dat uw ervaringen positief zijn natuurlijk, anders vernemen we graag van u wat we kunnen verbeteren.

  1. Webhosters.nl http://www.webhosters.nl/webhosting-providers/web-oke/ervaringen/toevoegen/
  2. Ispgids.nl http://www.ispgids.com/isp/web-oke-nl
  3. Internetten.nl http://www.internetten.nl/hosting/detail/hostdetail.asp?m=4&host=2860&act=wr
  4. hosting-vergelijk.nl http://www.hosting-vergelijk.nl/review2 (zoeken naar Webawere Internet Solutions BV)
  5. Webhostingreviews: http://www.webhostingreviews.nl/ervaringen/web-oke/

Met vriendelijke groet,
Web-Oke.nl

Berichten archief
Wijzig uw profiel
Doorsturen
Uitschrijven