Microsoft URL Rewrite Module 1.1 for IIS 7
Geplaatst door Web-Oke Support aan 11 november 2009 10:02

Microsoft URL Rewrite Module 1.1 for IIS 7

Met ingang van november 2009 is deze module actief op onze windows 2008 servers(niet de windows 2003 servers) waarop IIS7 draait. Hiermee kunt u net als onder linux hosting in de .htaccess files de URL anders weergeven.

Referenties:
http://learn.iis.net/page.aspx/461/creating-rewrite-rules-for-the-url-rewrite-module/
http://learn.iis.net/page.aspx/465/url-rewrite-module-configuration-reference/
http://forums.iis.net/1152.aspx

In de voorgaande links vindt u diverse voorbeelden hoe u rewrite rules in de web.config file kunt opnemen.
Voorbeeld van een web.config waarbij je www.uwdomein.xx/ditiseentest kunt laten rewriten naar een index.php:
<?xml version="1.0"?>
<configuration>
    <system.webServer>
      <rewrite>
        <rules>
          <rule name="Main Rule" stopProcessing="true">
            <match url=".*" />
            <conditions logicalGrouping="MatchAll">
              <add input="{REQUEST_FILENAME}" matchType="IsFile" negate="true" />
              <add input="{REQUEST_FILENAME}" matchType="IsDirectory" negate="true" />
            </conditions>
            <action type="Rewrite" url="index.php" />
          </rule>
        </rules>
      </rewrite>
    </system.webServer>
</configuration>