Weboke
 Nieuws:
Patchman voorkomt dat uw site gehacked wordt

Na succesvolle testen op enkele servers hebben wij begin 2015 patchman in gebruik genomen op de meeste servers. Dit vervangt enkele scripts die wij in het verleden zelf gemaakt hebben met min of meer hetzelfde doel.

Wat is patchman precies
Patchman is een applicatie die bedoeld is om lekken in populaire scripts als joomla, wordpress, drupal, oscommerce en meer te detecteren, de klant hierover te berichten en deze lekken ook daadwerkelijk te dichten.

Dagelijks
Elke nacht scannen wij alle servers hierop en worden klanten via email op de hoogte gebracht als er beveiligingslekken zijn gevonden. Er wordt tevens info geven wat het vooor lekken zijn. Onderneemt u geen actie dan zullen wij de lekken automatisch na 2 dagen dichten. Alleen de lekken worden gerepareerd, verder veranderd er niets aan uw wesbite, het is geen update, de website blijft normaal werken.

Een kwart van website is kwetsbaar
Het zal u wellicht verbazen maar over het algemeen is zeker een kwart van alle websites op een bepaalde manier vatbaar voor hackpogingen. Ook websites die helemaal up2date zijn kunnen beveiligingslekken bevatten. Met onze dagelijkse scan wordt dit probleem grotendeels opgelost.

Verouderde website berichten
Als uw website niet up2date is dan krijgt u van ons hierover bericht. U kunt dan zelf via ons controle paneel (directadmin) de website updaten naar de meest recentie versie. Advies is dit altijd te doen omdat voor de meest recente versie er continue beveiligingspatches beschikbaar komen.

Waar vind ik patchman
Patchman is terug te vinden in het directadmin controle paneel. U kunt daar zien of er beveilingslekken zijn of geweest zijn.