Weboke
 Nieuws:
SSL Certificaten

Standaard worden websites getoond via het http protocol. Op het moment echter dat er privacy gevoelige gegevens gevraagd of getoond worden (zoals een formulier dat ingevuld wordt of een gebruikersnaam/wachtwoord) is het echter beter dit via het https protocol te laten verlopen.
Wij ondersteunen beiden, bij het https zijn echter wel enkele kanttekeningen te plaatsen.
 
Als u https aanbiedt aan bezoekers van de site maar geen eigen certificaat heeft aangeschaft dan zal de browser een waarschuwing tonen dat het certificaat niet ondertekend is. Dat schrikt bezoekers af. Beter is dan https te voorkomen en geen privacy gevoelige informatie te vragen of te tonen

Een eigen certificaat kan alleen geïnstalleerd worden op iedere linux server. Daar is geen eigen ipnummer voor nodig zoals bij windows hosting wel het geval is.Klik hier voor meer info.

Het tonen van een https pagina kost een server meer kracht dan het tonen van een http pagina. Dit omdat de gehele verbinding versleuteld moet worden. Ook wordt een https pagina altijd in zijn geheel ververst en wordt er geen cache gebruikt wat een nadeel kan zijn bij het tonen van de pagina als hij wat groter is. Gebruik https dus alleen als het nodig is.

Als u over een eigen ipnummer voor uw domein beschikt kunt u bij ons een certificaat aanschaffen en eenvoudig automatisch laten installeren. U kunt ook elders een certificaat aanschaffen, installatie moet u dan wel zelf handmatig doen.

Een certificaat gaat minimaal 1 jaar mee. U kunt ook zonder gevaar een certificaat voor meerdere jaren bestellen(is goedkoper). Het certificaat kunt u altijd meenemen naar een volgende hostingbedrijf bijvoorbeeld.

Een certificaat werkt strict op 1 deel van de domeinnaam. Dus een certificaat aangeschaft op www.uwdomein.xx zal niet werken op uwdomein.xx(zonder wwww). Er zijn ook wildcard certificaten beschikbaar die werken op *.uwdomein.xx waarbij bij de ster alles kan staan. Deze certificaten zijn wel een stuk duurder.

Klik HIER voor uitleg hoe u een besteld certificaat toevoegd aan het controle paneel

U kunt bij ons ook het certificaat bestellen en gebruiken als u geen hosting bij ons heeft.

Klik HIER voor prijsinformatie