Weboke
 Nieuws:
Op deze pagina vindt u informatie over onderhoud en eventuele storingen bij Web-Oke.nl

Zondag 19:00
De server heeft redelijk normaal gedraaid maar de online toegang tot de meest recente data en zo e.e.a. terug te halen lijkt voor windows toch te complex en zorgde ervoor dat hij een paar keer hing. We laten die unit nu offline. Mocht u bepaalde cruciale data missen kunt u dan zo exact mogelijk aangeven welke data dat is dan proberen wij dit offline terug te halen zodat windows niet crasht. Hier hebben we wel even tijd voor nodig omdat uiteindelijk de server daarvoor weer down moet en dus bij voorkeur in de nacht.
Zondag 12:55
We hebben dus de meest recente backup ook terug kunnen lezen maar deze geeft wel problemen, vandaar dat we die van de 10e hebben moeten gebruiken. We proberen nu in stappen data eruit te krijgen. Dat lukt maar bij het kopieren van oa de mssql databases blijft windows hangen. Hierdoor was een reboot nodig. Dit kan zo nog een keer gebeuren. We doen dit om de meest actuele gegevens terug te krijgen.

Zondag 08:00
Afgelopen nacht hebben we 7 backups teruggelezen en pas de 7e lukte het om in 1x actief te worden. Bij de andere backups moest opnieuw de CHKDSK doorlopen worden. De oorspronkelijke loopt nog en inschatting is nog 40 uur.
Dit is dus een backup van de 10e die nu draait. We zijn nog bezig met ip wijzingen dus het kan zijn dat pas na enkele uren e.e.a. overal werkt. Zodra de CHKDSK klaar is hebben we in theorie de mogelijkheid om de recente files terug te halen. We zijn nog met een test bezig om het eerder voor elkaar te krijgen maar dat is nog onzeker. We hopen het beste er van dat het lukt alles terug te krijgen maar de kans bestaat dat er (deels) een gat blijft zitten tussen de 10e en de 17e want de CHKDSK doet er niet voor niets zo lang over.

Zaterdag 18-02-2017 23:55
Het is lastig in de schatten maar de procedure loopt nog te lang om er op te kunnen wachten. tussen de 30 en 50 uur. Er wordt daarom ook een backup teruggelezen.

Zaterdag 18-02-2017 19:30
De herstel procedure loopt nog een tijd. Het is moeilijk in te schatten hoe lang nog precies.

Zaterdag 18-02-2017 17:00
Afgelopen nacht is server win77 verhuisd naar het nieuwe datacenter. Bij het opnieuw opstarten ontstond er een probleem met de schijvenunit. We hebben van alles geprobeerd dit te herstellen maar uiteindelijk kwamen we niet onder een CHKDSK onder windows uit. Die is begin deze morgen gestart, we hebben tussendoor hem gestopt en geprobeerd windows te starten maar dat lukte niet dus hebben we hem doorgestart.


Vanaf 01-02-2017 Verhuizing diverse servers naar ander datacenter
Wij zijn vanaf 1 februari bezig met de verhuizing van diverse servers naar 2 andere datacenters. U krijgt per mail bericht of en wanneer uw server aan de beurt is. Ook krijgt u dan een mail met accountgegevens met daarin het nieuwe ipnummer. Echter de meeste klanten (ruim 95%) hoeven totaal geen actie te ondernemen omdat alles vanzelf gaat.