Korte handleiding nieuwe klant
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Web-Oke Support aan 13 juni 2012 09:22

Wij heten u van harte welke als nieuwe klant van Web-Oke.nl. Dit artikel bevat enige uitleg over de werking van uw hostingpakket en andere nuttige tips.

Instructiefilms
Wij beschikken over een ruime hoeveel zelfgemaakte nederlandstalige instructiefilms over allerlei voorkomende activiteiten. U kunt de films vinden via www.web-oke.nl/films of kijk op youtube op http://www.youtube.com/user/WebOkeNL

Controle paneel en klanten menu
Als we spreken over het klanten menu dan hebben wij het over onze website www.web-oke.nl. Daar kunt u linksonderin inloggen en vervolgens diverse gegevens in het klanten menu opvragen zoals uw facturen, accountgegevens, producten en domein. Het controle paneel hoort altijd bij 1 hostingpakket, met het controle paneel bestuurd u in feite het hostingpakket. Het controle paneel kunt altijd starten vanuit het klanten menu, mijn producten (https://www.web-oke.nl/mijnproducten).

Account gegevens en wachtwoorden
Direct nadat u uw bestelling heeft betaald krijgt u van ons een mail met daarin uw accountgegevens. Deze gegevens kunt u ook altijd zelf opvragen via onze website. Ook alle wachtwoorden kunnen daar opgevraagd en/of gewijzigd worden. Dit artikel geeft meer info hierover: https://www.web-oke.nl/faq/1473

Controleren status verhuizing
Als u opgegeven heeft tijdens het bestellen dat u een of meer domeinnamen wilt verhuizen dan kunt u daar de status van opvragen. Zie: https://www.web-oke.nl/verhuiscentrum U kunt daar ook de verhuizing starten of alsnog de token/epp code opgeven.

Website uploaden / testen voor verhuizen
Direct na het aanmaken van het hostingpakket kunt u uw website al gaan uploaden. U kunt deze ook uittesten voordat hij verhuisd is. Zie: https://www.web-oke.nl/faq/106. U kunt eventueel gebruik maken van onze gratis ftp kopieer tool op www.web-oke.nl/ftptool.

Aanmaken emailadressen
Ook de emailadressen kunt u al direct na het aanmaken van het hostingpakket in gaan voeren. Zie:
https://www.web-oke.nl/faq/75/(aanmaken adres) en https://www.web-oke.nl/faq/1454/(mail instellingen)

Kopieren email van oude provider naar web-oke (via imap)
https://www.web-oke.nl/support/index.php?/Knowledgebase/Article/View/1215/0/kopieren-mail-van-oude-provider-naar-web-okenl

Installeren scripts zoals joomla, drupal.
Vanuit het controle paneel kunt u eenvoudig scripts installeren. Bij linux hosting vindt u dit terug in het controle paneel onder het kopje installatron, bij windows hosting vindt u dit terug onder Microsoft Web App Galery.

Webmail
U kunt altijd uw mail via https://webmail.web-oke.nl bekijken. U logt daar in met uw mailadres en uw wachtwoord.

Hoe verhuis ik mijn hostingaccount
https://www.web-oke.nl/faq/11561