Kennisbank: Domein registratie
Domein werkt na 12 uur nog niet
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Support14 Support aan 06 januari 2015 11:16

Een nieuw domein moet na ongeveer 12 uur toch altijd wel werken. Als het dan nog niet werkt controleer dan de volgende zaken:

• Is de factuur wel betaald waarop de domeinnaam staat, een domein wordt normaal pas geregistreerd als de factuur betaald is. Facturen kunt u hier bekijken: https://www.web-oke.nl/mijnfacturen
  • Is de domeinnaam wel geregistreerd. Controleer dit hier https://www.web-oke.nl/mijndomeinen en klik op WHOIS. In de whois kunt u de openbare whois en de whois bij de registrar zelf bekijken.
  • Controleer in het hostingpakket of de domeinnaam er daar bij staat. Als hij is geregistreerd dan moet hij ook daarbij staan. Is dat niet het geval neem dan even contact met ons op. Resellers kunnen zelf overigens dan de domeinnaam toevoegen en hoeven geen contact op te nemen.
  • Controleer of het hostingpakket de DNS gegevens wel heeft doorgegeven aan onze centrale DNS. Dat kun je hier doen: https://www.web-oke.nl/mijndns. Als er voor het betreffende domein geen DNS records te zien zijn klik dan op synchroniseren en wacht 5 a 10 minuten. Dan zouden de DNS records wel zichtbaar moeten worden en moet het domein alsnog gaan werken.
  • Controleer het domein in een browser. Komt u terecht op de web-oke site, dan is alle in orde. In de website directory van het hostingpakket staat een index.php of index.html waarin de doorverwijziging staat naar de web-oke site. Die kunt natuurlijk weghalen. Wel even refresh/restart van uw browser doen daarna want misschien ziet hij de wijziging niet gelijk.
  • Controleer of het domein wel werkt via http://proxy.web-oke.nl. Werkt het daar wel dan is het domein ieder geval actief in het web-oke netwerk. Controleer daarna ook nog eens via http://www.surfzonderbeperking.nl/. Als het daar ook werkt dan is er kans dat het probleem op de eigen pc is. Een herstart kan helpen of toch nog iets langer geduld hebben.