FTP kopieer tool / Kopieren files tussen ftp servers
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Web-Oke Support aan 23 mei 2012 16:37

Op de pagina www.web-oke.nl/ftptool kunt u eenvoudiger kopieren via ftp tussen 2 hostingaccounts zonder dat u eerst de files moet downloaden van het ene hostingpakket en uploaden naar het andere hostingpakket.

Ftp copy toolBronserver
De bronserver is de server waar op dit moment de files staan die u wilt kopieren.

Doelserver
De doelserver is de server waar u de files naar toe wilt kopieren. Als er al files bestaan met dezelfde naam dan worden deze overschreven.

Servernaam
Geef hier de ftp servernaam op van de server. Dit kan ook een ipnummer zijn of de naam van de server.

Gebruikersnaam / Wachtwoord
Geef de FTP gebruikersnaam en wachtwoord op van de server. De ftp account van accounts bij ons kunt u terugvinden in de email met accountgegevens of via het klanten menu en dan klikken op eigenschappen van het b betreffende hostingproduct.

FTP Pad
Geef het pad op waar de files te vinden zijn. Kijk bij de voorbeelden hieronder. Als u vanaf een oude provider kopieert dan kan dit daar wel anders zijn. U kunt natuurlijk ook van of naar een subdirectory kopieren. Plak die dan gewoon achter het pad. Dus bijv. /domains/uwdomein.xx/public_html/subdirectory

Directadmin(linux hosting, WebhostX): /domains/uwdomein.xx/public_html
Plesk(oude windows servers, winhostX): /httpdocs
Websitepanel(nieuwe servers, windowsX):  /uwdomein.xx/wwwroot

Vereisten
Of de bron- of de doelserver moet een hostingaccount zijn bij Web-Oke.nl. Wij kunnen het helaas niet toestaan deze tool te gebruiken voor hostingaccounts die niet bij ons staan.

Voorbeeld kopieren van plesk windows server naar directadmin server
Bron server: winXX.webawere.nl
Bron pad: /wwwroot
Doel server: linuxXX.webawere.nl
Doel pad: /domains/uwdomein.xx/public_html

(4 stem(men))