Kennisbank: Resellers > Resellers Linux
Bestaande domeinen verplaatsen naar mijn reseller pakket
Geplaatst door Web-Oke Support aan 07 juni 2012 16:27

Als u bij ons normale hostingpakketten heeft en deze wilt gaan over zetten naar een (linux) resellerpakket dan houdt dat best wat werk in.

De 1e check is of de over te zetten users toevallig niet op dezelfde linux server zitten. Als dat het geval is dan kunt u een bericht naar ons sturen met de vraag om user(s) te verplaatsen naar het reseller account. Wij kunnen dat vrij eenvoudig kostenloos uitvoeren voor u. Anders wordt het als het resellerpakket zich op een andere webserver bevindt. Dan wordt het toch al snel handwerk.

Wat opties / opmerkingen /tips hoe u e.e.a. kunt verhuizen

• Gebruik (in de nacht) de backup en restore functies in DirectAdmin. Beste is deze optie(Domein map: backup alle gebruikersbestanden voor alle domeinen) uit te zetten en de hele domains map via onze ftp tool te kopieren, veel sneller als het om vele GB's gaat.
  • Gebruik onze ftp copy tool om de inhoud van het hostingpakket te kopieren
  • Gebruik onze imap copy tool om mailboxen te kopieren (emailadressen aanmaken en gewoon de hele /imap directory met ftp kopieren is veel sneller!)

Attentie:
Na het fysiek verhuizen van de site verwijst de domeinnaam nog naar de oude hosting server.In onze administratie moet het domein onder het juiste pakket hangen, is dat het geval dan kan hier https://www.web-oke.nl/mijndns een sychronisatie van de DNS gestart worden zodat hij naar de nieuwe server gaat verwijzen. Hangt het domein in onze administratie nog onder het oude hostingpakket dan kun je hier(https://www.web-oke.nl/mijndomeinen) kiezen voor verplaatsen domein naar het nieuwe resellerpakket en daarna alsnog de synchronisatie uitvoeren.