Kennisbank: Pre-Sales vragen
Hoe kan ik een vrije domeinnaam zoeken / uitkiezen
Geplaatst door Support14 Support, Last modified by Support14 Support aan 29 oktober 2014 16:00

Bij ons zijn er twee manieren om te controleren of een domeinnaam nog vrij is.

Verschillende manieren om te zoeken:

De rode pijl wijst de simpele manier aan, waar u makkelijk en snel kunt kijken of een domein vrij is.De groene pijl wijst de meer uitgebreidde manier aan, hier kunt u een woorden opgeven die u in uw domeinnaam wilt hebben, dan stelt het systeem zelf een aantal domeinen samen en kijkt of deze vrij zijn.

Zoek vrij domein(simpele manier):

Wanneer u op 'zoek vrij domein' klikt, of rechtbovenin een domein invult, opent zich in een scherm waar u de domeinnaam die u in gedachten heeft in kunt vullen.
Dan kiest u een of meerdere van de vele extensies (zoals .nl of .com), wanneer u dan op 'zoek' klikt krijgt u te zien of dit domeinnaam vrij is, en op welke extensie hij vrij is.

Als er een rood kruis getoond wordt is de domeinnaam al door iemand geregistreerd en is door op WHOIS te klikken eventueel op te vragen door wie. Een groen vinkje betekent dat de domeinnaam nog vrij is. U kunt dan rechtsreeks op de Bestel button klikken of eventueel op de checkbox van meerdere domeinen die vrij zijn en dan vervolgens op Bestel klikken om de domeinnaam(en) te bestellen.

Domeinzoekhulp(uitgebreidde manier):

Dan is er ook nog de uitgebreide manier, deze wordt aangewezen door de groene pijl.
Wanneer u nog geen exacte domeinnaam in gedachten heeft kunt u deze optie het beste gebruiken, u vult in de eerste twee velden een woord of tekst in waarvan er op zijn minst 1 in de domeinnaam moet zitten.
Bij 'zoekwoorden' kunt u woorden selecteren die in de domeinnaam mogen zitten, zo kan het systeem hier bijv. testdomein-online voorsellen.
Bij 'zoek op TLD' vult u de extensies in, wanneer u niets invult worden automatisch de extensies ingevuld zoals in het voorbeeld.

Als uw familienaam bijvoorbeeld Bergsma is dan vult u bij de domeinnaam Bergsma in en verder niets. Alle varianten met Bergsma worden dan overzichtelijk getoond.