Gratis Lets encrypt certificaat activeren
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Web-Oke Support aan 22 mei 2018 16:01

Het wordt steeds belangrijker om uw website te beveiligen met een certificaat. Google chrome bijvoorbeeld zegt inmiddels dat websites zonder certificaat als onveilig gezien worden. Daar zou over gediscussieerd kunnen worden maar het feit is er al inmiddels.

Let's Encrypt

Wij bieden het gratis Let's Encrypt Certificaat aan voor gebruikers van onze Diectadmin (WEBHOST/WEBRESEL/BUS-WEB) webhostingpakketten. Een SSL-certificaat zorgt er voor dat de verbinding tussen je website en je bezoekers versleuteld is en gegevens beschermd worden verstuurd.

De Let's Encrypt Certificaten die wij voor onze webhostingpakketten gebruiken zijn uitgegeven op basis van domeinvalidatie. Bij dit type SSL certificaat zul je automatisch een groen slot terug zien in je adresbalk.

1. Login in het directadmin controle paneel
    1. Hoe log je in directadmin in: https://www.web-oke.nl/support/index.php?/Knowledgebase/Article/View/85/16/wachtwoord-vergeten--niet-in-kunnen-loggen-in-controle-paneel
  2. Kies in Directadmin voor "Domeininstellingen"
  3. Klik op de Domeinnaam
  4. Als "Beveiligde SSL" niet aanstaat klik deze dan aan en kies voor opslaan.
  5. Vink daarna deze optie aan "Gebruik een symbolic link van private_html naar public_html" en klik op opslaan.
  6. Kies in het hoofdmenu van directadmin voor de optie "SSL certificaten"
  7. Vink de 2e optie aan en daarnaast gelijk "Gratis en automatisch certificaat van Let's Encrypt"
  8. Bij email vult u uw mailadres in
  9. In de lijst met namen kunt u vervolgens kiezen welke subdomeinen beveiligd moeten worden. Standaard is het domein zelf en de www variant aangevinkt. Dat is meestel ook genoeg.
  10. Kijk op opslaan en het certificaat wordt besteld en automatisch geïnstalleerd.
  11. Automatisch zal het certificaat iedere X maanden verlengd worden.
  12. Als u nu ook nog wilt dat http automatisch doorgestuurd wordt naar https dan moet u dit artikel nog even uitvoeren: https://www.web-oke.nl/support/index.php?/Knowledgebase/Article/View/11576/0/bezoekers-verplicht-doorsturen-naar-ssl-https-pagina-en-hsts

Uw site is nu vanaf https bereikbaar.

U kunt nu nog steeds meldingen krijgen dat dingen niet veilig zijn op uw site. Dat kan komen doordat bijvoorbeeld plaatjes op uw site verwijzen naar http ipv https. Dat moet dan in de website omgezet gaan worden.

Voor Wordpress is daar een apart artikel voor:
https://www.web-oke.nl/support/index.php?/Knowledgebase/Article/View/11650/0/wordpress-converteren-naar-https

(10 stem(men))