DNSSEC bij web-oke.nl
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Web-Oke Support aan 15 mei 2018 22:08

Voor alle domeinen die in het Directadmin controle paneel opgenomen zijn is het inmiddels mogelijk om DNSSEC te activeren. Voor de domeinen in Websitepanel(windows hosting) en de domeinen zonder hosting volgt dit later nog.

• Op het moment alleen voor domeinen in Directadmin beschikbaar. Websitepanel(windows hosting) en domeinen zonder hosting volgen later.
  • U kunt DNSSEC activeren via het klantenmenu, Mijn Domeinen en kies dan voor Eigenschappen. Onderin het scherm ziet u de button staan om dit te activeren of te de-activeren. Let op dat het enkele uren kan duren voordat dit effect heeft en overal zichtbaar is. Dus als u een test op internet.nl heeft gedaan dan is het nog even geduld hebben. In maximaal 2 uur moet het werken.
  • DNSSEC activeren kan een risicovol gebeuren zijn. Als e.e.a niet goed ingesteld is dan zal uw domein daarna niet meer goed werken(ook pas merkbaar na een paar uur). Kies dan gelijk voor de-activeren van DNSSEC en zoek daarna uit wat er mis is.
  • Als u subdomeinen gebruikt dan is het van belang om direct ook de DS records voor het subdomein toe te voegen in Directadmin. We verwachten hier binnenkort een automatische functie voor. Klik hier voor uitleg hoe u dit opneemt in directadmin.
  • Als DNSSEC eenmaal is geactiveerd dan zal het voor nieuwe subdomeinen ook automatisch werken.
  • In het DNS menu van Directadmin kunt u onderin de DNSSEC keys bekijken