DNSSEC en Internet.nl checklist
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Web-Oke Support aan 25 november 2018 06:22

Op internet.nl kunt u laten controleren of uw website voldoet aan de veilige standaards van dit moment. Ook kunt u laten controleren of dit voor uw mailadres geldt. In het kader van de AVG / GDPR wetgeving is dit een extra toevoeging.

Dit artikel geldt alleen voor websites die bij ons via Directadmin gehost worden. Websitepanel (Windows hosting) volgt later.

Als u onderstaande instructie volgt zult u een 100% score halen en in de Hall of Fame van internet.nl komen.

Testen van uw website op internet.nl

1. IPV6; in principe hoeft u hier niets aan te doen. Standaard zijn alle domeinen bij ons uitgerust met ipv6 adressen. Werkt dit niet meer dan heeft u hier waarschijnlijk zelf wijzigingen in aangebracht. Klik hier voor meer info.
  2. DNSSEC; Als het nog geactiveerd is voor uw domein dan kunt u dit zelf activeren. Klik hier voor de uitleg.
  3. SSL aanzetten voor uw domein; Zie https://www.web-oke.nl/support/index.php?/Knowledgebase/Article/View/1381/0/maak-private_html-en-public_html-gelijk-aan-elkaar
  4. HTTPS: U kunt dit zelf activeren. U heeft een certificaat nodig om dit te kunnen activeren. Dat kan met een gratis of een betaald certificaat. U vindt hier de uitleg daarover. Als u het gratis Lets Encrypt certificaat wilt gebruiken dan vindt u hier de uitleg.
    1. HTTPS Afgedwongen; Klik hier voor de uitleg.
    2. HSTS; Dit is standaard al geactiveerd bij ons
    3. DANE; Op dit moment vinden wij het om diverse redenen nog niet belangrijk genoeg om op te nemen in de functionaliteit. Het is voor internet.nl ook niet nodig om de 100% score te krijgen. We zijn er wel mee aan het testen.

Testen van een mailadres op internet.nl

1. IPV6; zie de test van de website.
  2. DNSSEC; zie de test van de website.
  3. DMARC; Hier vindt u uitleg hoe u dit kunt opnemen.
  4. SPF; Standaard geactiveerd bij ons maar mocht u problemen ondervinden dan vindt hier de uiteg.
  5. Domeinnaam op certificaat; Mail wordt verstuurd via ons server certificaat. Dat is verder geen probleem.
  6. DANE; Zie de uitleg bij de test van website.
  7. Als u DMARC toevoegt kunt u ook hier de 100% score halen.