Samenvoegen hostingpakketten naar 1 resellerpakket
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Web-Oke Support aan 31 oktober 2019 20:40

Lees eerst even dit artikel als uw pakket is omgezet vanuit een bestaand gewoon hostingpakket.

De 1e check is of de over te zetten users toevallig niet op dezelfde linux server zitten. Als dat het geval is dan kunt u een bericht naar ons sturen met de vraag om user(s) te verplaatsen naar het reseller account. Wij kunnen dat vrij eenvoudig kostenloos uitvoeren voor u. Anders wordt het als het resellerpakket zich op een andere webserver bevindt.

Als u een reseller pakket heeft en u wilt een ander hosting pakket zoals WEBHOST of BUS-WEB over zetten naar dit reseller pakket dan zijn een aantal stappen van belang.

1. Maak in het bestaande pakket een backup in het backupcentrum. Dit kan enige tijd duren, u krijgt via directadmin bericht als dit klaar is.
  2. Ga daarna naar bestandsbeheer in directadmin(BESTANDEN icoontje boven het scherm) en ga naar de map backups
  3. Klik met de rechter muisknop op de gemaakte backup en kies voor Link opslaan of opslaan bestand. Kan per browser net iets anders heten. Op deze manier slaat u het bestand op de eigen computer op.
  4. Ga nu naar het resellerpakket en maak daar een nieuwe gebruiker aan met de domeinnaam die u wilt overzetten.
  5. Log vervolgens in met de aangemaakte gebruiker, dat kan door op de gebruiker te klikken in de gebruikerslijst.
  6. Ga naar bestandsbeheer in directadmin, maak de map backups aan en kies voor upload bestanden naar deze map en selecteer op de eigen computer het eerder gedownloade bestand.
  7. Daarna gaat u naar het backupcentrum en kies voor het teruglezen van de backup