Serveridentiteit kan niet worden gecontroleerd mail certificaat
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Web-Oke Support aan 13 november 2019 15:32

Als u een melding krijgt in uw mailprogramma dat de server identiteit niet kan worden gecontroleerd of geverifieerd dan helpt dit artikel u verder. Dit certificaat is recent vernieuwd en dat kan de reden zijn dat u opeens hierover een melding krijgt.

1. Als u bij de melding die u krijgt kunt kiezen voor meer info of geavanceerd (in elk mailprogramma anders) dan kunt u daar het certificaat *.webawere.nl permanent accepteren maar helaas kan dat niet in ieder mail programma dus voor de meesten is optie 2 het beste.
  2. Vul bij in- en uitgaande mailserver niet uw domeinnaam in de servernaam. Dat kan bijvoorbeeld linux82.webawere.nl zijn. Als u die opneemt krijgt u geen meldingen over het certificaat meer. De servernaam kunt u vinden in de mail met accountgegevens, via het klanten menu, mijn producten en dan op eigenschappen van het hostingpakket of in de URL van directadmin.
  3. Ga in directadmin naar certificaten en kies voor aanvragen van een nieuw (gratis) Lets Encrypt certificaat en zorg dat ook mail aangevinkt staat daar. Binnen enkele uren nadat de aanvraag is gelukt moet uw mail verbinding gaan werken met dit certificaat. Het kan zijn dat u even uw mailprogramma opnieuw moet starten.
  4. Het certificaat dat gebruikt wordt voor uw website kan eventueel ook gebruikt worden, vult u dan bij in- en uitgaande mailserver uw domeinaam in zonder mail ervoor. Ieder geval moet dit in het certificaat voorkomen.

Let op dat dit om zowel de in- als uitgaande mailserver gaat. Uw mailprogramma opnieuw starten kan ook nog helpen.

Waarom krijgt u eigenlijk deze melding ?

Als u mail.uwdomein.xx gebruikt en het certificaat *.webawere.nl heeft geaccepteerd dan krijgt u de melding opnieuw als wij het certificaat op *.webawere.nl vernieuwen. Dat is op 13-11-19 gebeurd. Voornamelijk iPhones en macs hebben hier dan last van. Gebruik dus bij voorkeur de servernaam of een eigen certificaat.

De iPhone wil nog wel eens problemen hebben met het opnieuw vertrouwen van een certificaat.

Vergelijkbare artikelen:

(7 stem(men))