Kopieren mail van oude provider naar web-oke.nl
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Support14 Support aan 11 december 2014 12:42

Als u uw domein gaat verhuizen dan wilt u wellicht ook uw bestaande email (als u imap gebruikt) meenemen naar ons, dat kan. Hieronder zullen wij in een voorbeeld laten zien hoe dit in te stellen is.

Ook kunt u deze opzet gebruiken om van zowel uw oude provider waarvandaan u verhuisd als van web-oke.nl de mailboxen te legen. Het principe is dan simpel. Vervang de domeinnamen door ipnummers.

Met behulp van deze omschrijving kunt u outlook express instellen voor het ontvangen van uw email. Er is een aparte omschrijving aanwezig in onze kennisbank waarin uitgelegd wordt hoe u een account in outlook kunt toevoegen. We gaan er vanuit dat u die gelezen heeft. Bij het aanmaken van emailaccounts moet u kiezen tussen IMAP of POP3. Kies IMAP als u folders wilt overzetten van de oude server naar onze server.

Hieronder beschrijven we hoe u via een email programma mail kunt kopieren van de ene imap mailbox naar de andere. Een meer eenvoudige optie vindt u op https://www.web-oke.nl/imaptool. Hier kunt u ook de oude en nieuwe mailbox aangeven en zo kopieren.

1. We gaan er vanuit dat uw oude provider nog ingesteld staat in uw mailprogramma. Ga naar de accountgegevens in outlook en zoek de inkomende mailserver op. Dat is meestal een naam als mail.uwdomein.xx. Deze naam kopieert u en u gaat naar www.toonipnummer.nl. Daar geeft u de naam in exact zoals hij in outlook staat. U krijgt vervolgens een ipnummer te zien. Dit ipnummer(cijferreeks) kopieert u en in outlook vervangt u de naam door de ipnummer.
  2. Sluit nu outlook af en test of u nog steeds email kunt ophalen bij uw oude provider. Als dat niet lukt doe dan stap 1 nog eens over.
  3. U gaat nu het 2e account in outlook toevoegen. Zorg dat u in het hosting controlepaneel al een emailadres heeft aangemaakt. U heeft een email van ons ontvangen met daarin de servernaam. Deze servernaam vult u ook in op www.toonipnummer.nl en het ipnummer dat u daar krijgt gaat u invullen bij inkomende mailserver van het nieuwe account in outlook. Bij uitgaande mail vult u ook dat ipnummer in. Bij gebruikersnaam moet u het emailadres invullen en bij wachtwoord dat wat u zelf opgegeven heeft bij het aanmaken van het emailadres.
  4. Als u kiest voor ophalen mail moet outlook nu de oude EN de nieuwe mailbox controleen. In de nieuwe mailbox kan nog niets terecht komen als uw domeinnaam nog niet of nog maar net is verhuisd. Tijdens de verhuizing zal vanzelf langzaam de mail in de nieuwe mailbox komen. Maar ook sommige nog in de oude. Dat geeft niet want u kunt beide mailboxen benaderen.
  5. In het geval van IMAP kunt u nu de folders eenvoudig kopieren van het ene mail account naar het andere.

Extra uitleg domeinnaam versus ipnummer

De domeinnaam staat los van de hostingpakketten. De domeinnaam verwijst of naar de oude hostingpartij, of naar de nieuwe hostingpartij. Dat gebeurd op basis van een ipnummer.

Hostingpartij X heeft ipnummer xxx.xxx.xxx.xxx
Hostingpartij Y heeft ipnummer yyy.yyy.yyy.yyy

Voor de verhuizing verwijst uw domeinnaam naar xxx.xxx.xxx.xxx. Na de verhuizing verwijst uw domeinnaam naar ipnummer yyy.yyy.yyy.yyy. U kunt echter ook uw hostingpakket EN email bereiken op het ipnummer ipv de domeinnaam. Zo kunt u dus los van de status van de verhuizing bij het nieuw en het oude hostingpakket komen. Maar ook bij de oude en de nieuwe mailbox. Ipv de domeinnaam gebruikt u dan bewust het ipnummer.

(72 stem(men))