SSL certificaat en eigen ipnummer
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Web-Oke Support aan 13 maart 2018 17:42

Shared / Eigen Ipnummer
Uw hostingpakket maakt standaard gebruik van een shared ipnummer. Aan dit ipnummer zit op servernivo een wildcard certificaat voor *.webawere.nl gekoppeld.
Als u uw site via https ipv http bezoekt dan kan er een foutmelding getoond worden over het certificaat omdat dit niet overeenkomt met uw domeinnaam. Dat is geen gevaarlijke melding maar niet een melding die u  uw bezoekers wilt laten zien. De enige mogelijkheid om die melding te laten verdwijnen is een eigen certificaat op uw domeinnaam te nemen. Bij windows hosting is het ook nodig om een eigen ipnummer te nemen.

Informatie over een certificaat en ipnummer:
Als u windows hosting heeft dan is een eigen ipnummer noodzakelijk voor een certificaat. Bij linux hosting is dat niet nodig. (in het verleden was dit wel het geval). De kosten voor een eigen ipnummer en een certificaat vindt u hier. Ook kunt u daar het certificaat bestellen.

Let op dat zodra wij een eigen ipnummer toekennen aan uw account dit een DNS wijziging betreft. Het kan dan maximaal 4 uur duren voordat de wijziging overal merkbaar is en de site weer normaal bereikbaar is(met name voor bezoekers die net op de site geweest zijn). Besteld u een nieuw hostingpakket dan kunt u in het mandje kiezen voor wijzigen en daar aanvinken dat u een eigen ipnummer wilt, voor een bestaand hostingpakket kunt u het ipnummer bestellen vanuit het klantemenu, mijn producten en dan kiezen voor Eigenschappen.

Info over vast ipnummer
https://www.web-oke.nl/support/index.php?/Knowledgebase/Article/View/1392

Info over het toevoegen van een besteld certificaat aan uw hostingpakket
https://www.web-oke.nl/support/index.php?/Knowledgebase/Article/View/1453

Info over het certificaat
https://www.web-oke.nl/ssl
http://www.rapidssl.com/ssl-certificate-products/rapidssl/usd/ssl-certificate-rapidssl.htm

Elders gekocht certificaat
Als u beschikt over een eigen certificaat dat u elders aangeschaft heeft dan kunt u die ook installeren in het controle paneel(zie artikel). Alleen een vast ipnummer is dan nodig als u windows hosting gebruikt.

Foutmelding in apache log zonder certificaat
Als u geen eigen certificaat heeft kunt u onder linux hosting deze melding terugvinden in de errorlog: [warn] RSA server certificate wildcard CommonName (CN) `*.webawere.nl' does NOT match server name!?

(155 stem(men))