Vast / Eigen ipnummer
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Web-Oke Support aan 28 oktober 2015 13:50

Met shared hosting deelt u een ipnummer met de andere websites op dezelfde server.

U kunt eventueel een eigen ipnummer aanvragen voor uw hostingpakket. Een eigen ipnummer kan helpen om een hogere ranking bij google te krijgen.

U kunt een eigen ipnummer bestellen tijdens het bestellen van een nieuw hostingpakket (wijzigen hostingpakket in mandje) of bij een bestaand hostingpakket door in het klantenmenu te kiezen voor Mijn producten en daarna te kiezen voor Eigenschappen. Onderin het scherm vindt u een button om het ipnummer te bestellen.

Resellers: Bij een reselleraccount wordt het ipnummer toegevoegd aan de lijst met beschikbare ipnummers en kan de reseller zelf kiezen aan welke user hij het toekent.

Erotische content: Als u via uw website erotische content aanbiedt is het verplicht een eigen ipnummer bij uw hostingpakket te bestellen.

Als wij het ipnummer toekennen aan uw hostingaccount(maximaal 1 ipnummer per hostingpakket) dan houdt dat in dat de DNS gewijzigd wordt. In de praktijk betekent dat als u net uw site bezocht heeft u enige tijd nog op het oude ipnummer zult uitkomen(maximaal 1 tot 4 uur). Dat geldt ook voor bezoekers die net op uw site waren. Dat heeft te maken met DNS caching. Heeft u of een bezoeker niet recent de site bezocht dan zal hij direct naar het juiste nieuwe ipnummer gaan.
U kunt dit voorkomen door 24 uur eerder in de DNS de TTL op bijvoorbeeld 60 ipv 14400 te zetten. Op het moment dat het ipnummer wijzigt dan zal de eerder genoemde 4 uur nog maar maximaal 60 seconden zijn.

Tags: Eigen ipnummer

(275 stem(men))