Kennisbank: VPS servers
Vps server besteld. Hoe nu verder.(howto)
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Web-Oke Support aan 12 februari 2011 19:03

U heeft bij ons een VPS server besteld en betaald. Via email heeft u dan van ons een email me de account gegevens gekregen. Met deze informatie kunt u rechtstreeks inloggen in het VPS server controle paneel, of u logt op onze website in en gaat naar het Klantenmenu, Mijn producten en dan het controle paneel daar kiezen.

Ook kunt u in het klantenmenu, mijn producten kiezen voor Eigschappen om eventueel extra ipnummers te bestellen. Het wijzigen van het product(bijvoorbeeld up- of downgraden) kan via klantenmenu, mijn producten, wijzigen product.

Diverse aandachtspunten

• In het VPS controle paneel kunt u klikken op de hostnaam of op de manage button. Vervolgens kunt u kiezen voor Herinstalleer besturingssysteem om een besturingssysteem op uw VPS te installeren.
  • Het kan zijn dat de hostnaam pas na enkele uren gaat werken. Dit komt door de DNS caching.
  • Als u gebruik wilt maken van DirectAdmin dan kunt u een licentie hiervan via onze website bestellen. Natuurlijk kunt u ook een eigen licentie gebruiken. Zie ook www.directadmin.com
  • Iedere nacht wordt er een systeembackup van uw volledige server gemaakt. Deze systeembackup kunt u zelf niet benaderen, deze backups gaan tot 31 dagen terug. Daarbovenop is het mogelijk om zelf ook backups te maken. Quick/Snelle Backup slaat de backup op in de VPS zelf, dan is er ook nog de centrale backup die de backup op een andere server opslaat. Deze laatste backup kunt u zelf eventueel gebruiken om uw gehele VPS opnieuw in te stellen.
  • De openvps producten zijn unmanaged. Een unmanaged server is prima als u zelf over voldoende technische kennis beschikt en geen assistentie nodig heeft voor het onderhouden en beheren van uw server.

Uitbreiden yum mogelijkheden
U kunt yum eenvoudig uitbreiden met wat extra mogelijkheden door in de SSH prompt hetvolgende commando uit te voeren:
rpm -Uhv http://apt.sw.be/redhat/el5/en/i386/rpmforge/RPMS/rpmforge-release-0.3.6-1.el5.rf.i386.rpm  (Centos 32bit)
rpm -Uhv http://apt.sw.be/redhat/el5/en/x86_64/rpmforge/RPMS//rpmforge-release-0.3.6-1.el5.rf.x86_64.rpm  (Centos 64bit)

Handmatige installatie FTP server
yum install proftpd
Hiermee wordt de proftpd server geinstalleerd. Na installatie kun je hem starten met: service proftpd start (of stop/restart).
De config file vindt je hier: /etc/proftpd.conf

Open poorten bekijken
Met netstat -plan kun je zien welke poorten openstaan.
Maak er bijv. netstat -plan|grep :22 van en je ziet alle SSH verbindingen.

(36 stem(men))