Hoe werkt de DNS bij Web-Oke.nl
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Support14 Support aan 06 januari 2015 11:29

Hieronder volgt een kleine uitleg hoe de DNS werkt bij Web-Oke.nl.

Wij maken gebruik van 2 centrale nameservers die beiden op gescheiden subnets en locaties staan. Mocht er met 1 nameservers iets gebeuren dan draait de andere nameserver nog gewoon door.

• ns1.webawere.nl met ipnummer 83.96.159.26
  • ns2.webawere.nl met ipnummer 188.122.88.125

Als u ons bij ons een hostingpakket heeft dan wijzigt u de DNS records altijd in het hostingpakket zelf. De server waar het hostingpakket op draait zal dan binnen enkele minuten de DNS wijzigingen synchroniseren met onze centrale nameservers. Zitten er echter fouten in uw wijzigingen dan worden de wijzigingen niet overgenomen.

In het klantenmenu kunt u Mijn DNS opvragen van al uw domeinen. Als het domein dus in een hostingpakket opgenomen is dan kunt u daar alleen de DNS records maar bekijken en wijzigt u deze in het controlepaneel van het hostingpakket zelf, is het domein niet in een hostingpakket opgenomen of maakt u gebruik van onze DNS pakketten dan kunt u in Mijn DNS wel uw DNS geheel naar wens aanpassen.

Als uw domeinnaam van ipnummer of server verhuisd
Stel uw domeinnaam verhuisd van ServerA naar ServerB(bijv. van windows hosting naar linux hosting) dan moet ook de centrale DNS opnieuw gesynchroniseerd worden met de nieuwe server. Dit gebeurd bijna altijd automatisch maar het kan ook gebeuren dat u zelf het moment wilt bepalen waarop uw domein naar de nieuwe server gaat verwijzen. Klikt u in dat geval op de button Synchroniseer domein opnieuw met hosting in menu Mijn Namesevers of Mijn DNS.

Standaard DNS vulling bij Web-Oke.nl

• voorbeeld.nl - A - <ipnummer>
  • mail - A - <ipnummer>
  • www - A - <ipnummer>
  • ftp - A - <ipnummer>
  • voorbeeld.nl - MX mail.voorbeeld.nl - 20 (let, in het controle paneel met punt achter de 2e .nl)
  • voorbeeld.nl - MX nolisting.webawere.nl - 10 (let op, in het controle paneel met punt achter de 2e .nl)
  • voorbeeld.nl - NS - ns1.webawere.nl (let op, in het controle paneel met punt achter de 2e .nl)
  • voorbeeld.nl - NS - ns2.webawere.nl (let op, in het controle paneel met punt achter de 2e .nl)
  • voorbeeld.nl - TXT - "v=spf1 a mx include:webawere.nl ~all"
  1. Vervang voorbeeld.nl door uw eigen domeinnaam.
  2. De streepjes zijn bedoeld als scheidingsteken hier, niet overnemen dus.
  3. <ipnummer> geheel vervangen door het ipnummer van de server(zie klantenmenu, mijn producten , eigenschappen van hostingproduct)

Als u dit aangepast heeft in het hostingpakket kunt u kort daarna in het klantenmenu, Mijn DNS de DNS records controleren of ze goed in onze centrale DNS terecht zijn gekomen.

Nameservers

Zoals in begin van dit artikel aangegeven wordt maken wij gebruik van de nameservers ns1.webawere.nl en ns2.webawere.nl. Als u andere nameservers wilt gebruikt dan wijzigt u dat niet in het hostingpakket maar wijzigt u dat via onze website, het klanten menu en dan kiezen voor mijn dns/nameservers. Zodra u daar andere nameservers opgeeft zal onze DNS (in het hostingpakket of onze site) niet meer gebruikt worden maar zal er rechtstreeks naar de andere nameservers en dus DNS geschakelend worden. Vanaf dat moment zult u DNS records niet meer bij ons wijzigen maar elders.

(89 stem(men))