Globale werking WebSitePanel
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Web-Oke Support aan 08 januari 2013 12:38

Dit artikel is alleen van toepassing op het Windows Controle paneel WebSitePanel van de producten Windows1 tm Windows7 en WindowsR1 tm WindowsR7.

Inloggen websitepanel
U heeft van ons een mail ontvangen met account gegevens. In die mail vindt u de link terug hoe u kunt inloggen in het controle paneel. U kunt deze mail met accountgegevens altijd opnieuw opvragen vanuit het klantenmenu, mijn producten. Inloggen gebeurd op een URL met :9001 aan het einde en https aan het begin.(bijvoorbeeld https://winXX.webawere.nl:9001 vervang de XX door het servernummer) Let op dat uw firewall of proxy server deze poort wel toestaat. Eventueel kunt u uw netwerkbeheerder vragen deze poort open te zetten.

Mysql Database maken en beheren
U kunt alleen maar mysql databases aanmaken vanuit het controle paneel. Optie databases, Mysql, en dan create/aanmaken database. U kunt geen database aanmaken vanuit phpmyadmin. Na het aanmaken van een database maakt u vervolgens een databaseuser aan, ook vanuit het controle paneel. Die gebruikersnaam kunt u gebruiken om in te loggen in de database.

U kunt de database beheren vanaf deze link: http://<servernaam>/phpmyadmin. De servernaam vindt u in de accountgegevens terug. Ook kunt u via het controle paneel in het databasemenu kiezen voor Browse Database en op die manier phpmyadmin starten. Dezelfde URL wordt dan aangesproken.

Mssql Database maken en beheren
Ook een mssql database maakt u aan vanuit het controle paneel. Optie Databases, Mssql en dan create/aanmaken database. Na het aanmaken van de database ook daar een databaseuser aanmaken en vervolgens kunt u via Microsoft SQL server Management Studio Express 2008 connecten naar de aangemaakte database. Dit artikel legt uit waar u deze software kunt vinden op de microsoft site: https://www.web-oke.nl/faq/1267. We hebben geen tools beschikbaar om de database via de webbrowser te beheren.

Mssql backup (.bak) teruglezen of aanmaken
Vanuit het database menu is het mogelijk om een kopie te maken of terug te lezen van uw mssql database. Om een backupfile te maken is het eerst nodig om een lege database te maken. Daarna kan vanaf die plek gekozen worden voor het inlezen van een back-up van uw database.

Waar moet de website geplaatst worden
De website plaatst u in de map /uwdomein.xx/wwwroot

Microsoft Gallery Web App
Hiermee kunt u vele gratis scripts installeren met min of meer 1 druk op de knop. Denk hierbij aan Drupal, Joomla, Dotnetnuke, Wordpress, Umbraco en meer. Ondersteuning op de scripts zelf kunnen we niet vinden maar meestal zijn er prima forums te vinden bij de scriptbouwers waar gebruikers onderling elkaar kunnen helpen.

Websites in Websitepanel
In ieder WINDOWS pakket van WebsitePanel is mogelijk 1 website te maken. Als u een subdomein wilt aanmaken en daar een website aan wilt koppelen dan is het nodig om websites bij te kopen binnen het betreffende pakket.  Iedere toe te voegen website kost 4 euro per jaar (dezelfde kosten als het WEBL4) pakket. U kunt extra websites bijkopen door in te loggen op onze website, in het klantenmenu te kiezen voor mijn producten en bij het betreffende product op Eigenschappen te klikken.

Meerdere domeinen in 1 hostingpakket
U kunt meerdere domeinen opnemen in 1 hostingpakket, echter alleen als alias. U besteld deze domeinen via onze website en ze zullen automatisch als alias worden toegevoegd aan het hostingpakket. Het is niet mogelijk om een extra website te koppelen aan een alias. Wilt u dus 2 domeinnamen met beiden een aparte website dan zijn hier 2 hostingproducten voor nodig. Helaas zijn de windows resources een stuk duurder als de linux resources en moeten we er een beetje zuinig mee zijn.

Website opties
Kies voor hostingruimtes/websites(of web en dan websites) en klik op de domeinnaam daarna. Er opent zich dan een scherm met diverse website opties verdeeld over veschillende tabbladen.

1. Kies Omleiding naar een URL om uw bezoekers door te sturen naar een andere site.
  2. Schrijfpermissies inschakelen om in de hoofdmap van het domein te laten schrijven.
  3. Bladeren door mappen inschakelen om ipv een index.html de inhoud van een map te tonen(directory lijst)
  4. Standaardpagina's om te bepalen welke pagina er getoond moet worden als je www.uwdomein.xx ingeeft ipv www.uwdomein.xx/index.html
  5. Virtuele mappen om aan 1 map bijzonder kenmerken toe te voegen.
  6. Beveiligde mappen om een login te vragen per directory.
  7. Extensies om asp.net versie 1.1, 2.0 of 4.0 te kiezen.  Ook perl, cgi-bin, php en asp kunnen hier ingeschakeld worden.
  8. Aangepaste foutberichten om eigen foutpagina's te maken.
  9. Http headers om extra/andere headers mee te laten sturen

Statistieken
Het is mogelijk om awstats te activeren voor ieder domein. U kunt deze aaanroepen vanuit het controle paneel of rechtstreeks op de URL https://awstats77.webawere.nl

Subdomeinen
Subdomein kunnen toegevoegd worden via het controle paneel. Om een website op een subdomein te plaatsen is het wel nodig om extra websites toe te voegen aan het hostingpakket. Zie de uitleg over websites eerder in dit artikel.
Toevoegen subdomein: Klik in het controle paneel op Domains/Domeinen en dan op Add Domein/Domein toevoegen. Klik daarna op subdomein en vink beide vakjes aan. Als u het bovenste vakje 'voeg website toe/create website' niet kunt aanvinken dan moet u eerst nog een extra website toevoegen aan uw pakket.

Remote management
Om gebruik te kunnen maken van deRemote Admin Manager moet u in het controle paneel bij Websites in het tabblad Management een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven en op de enable knop klikken. Daarna kunt u op uw pc via deze website de software installeren: IIS Manager for Remote Administration.  en daarna verbinding maken. De servernaam is uw domeinnaam of de servernaam zelf zonder www ervoor. Gebruikt connect to site en niet connect to server. Voor de werking van deze software verwijzen we u naar de microsoft handleidingen. Let op dat in het remote IIS beheer niet alle functies aanwezig/geactiveerd zijn en dat diverse zaken via het controle paneel(WebsitePanel) geregeld moeten worden.

ASP.net comfigureren
Om asp.net te configureren moet u gebruik maken van de remote management optie zoals hierboven omschreven.

Frontpage
Sinds 18 december 2010 worden de frontpage extensies niet meer door microsoft ondersteund. Wij installeren de frontpage extensies wel op de websitepanel servers maar kunnen maar beperkte ondersteuning geven. Zie ook deze pagina van Microsoft. Om ze te kunnen gebruiken moet u de extensies nog wel activeren in het controle paneel. Dat doet u in het websites menu en dan tabblad Frontpage. Daar kunt u een frontpage account aanmaken.

Tonen volledige foutmeldingen ipv 500 - internal server error of 404 file or directory not found
https://www.web-oke.nl/support/index.php?/Knowledgebase/Article/View/1501/0/tonen-volledige-errors-ipv-500---internal-server-error

Directory beveiligen
In Websitepanel kunt u een directory beveiligen zodat een gebruikersnaam en wachtwoord opgegeven moet worden om een directory te kunnen zien. U vindt dat in het controle paneel bij Website properties terug. U kiest het tabblad Secured folders/Beveiligde mappen. Daar kunt u de folder toevoegen die u wilt beveiligen en daarna ook de gebruikers en eventueel groepen die toegang hebben.

Specifieke emailinstellingen
Inkomende mail: IMAP poort 143 en met SSL aan poort 993
Uitgaande mail: SMTP poort 25 of 587 en met SSL aan poort 465

Catch all email
Het instellen van een catch-all email adres is ook mogelijk in websitepanel. Kies in het controle paneel voor Mail en dan op Domains / Domeinen. Daar kan in een drop-down gekozen voor welk mailadres alles mail moet ontvangen van niet bestaande mailadressen. Omdat spammers dit soort dingen geweldig vinden zouden we eigenlijk willen adviseren geen catch all te gebruiken met het kan wel en is wel gewoon toegestaan.

Automatisch Uitvoeren taken
In het controle paneel kunt u kiezen voor scheduled tasks om taken uit te voeren. Als u een bepaalde pagina wilt aanroepen dan kunt u bijvoorbeeld dit gebruiken als aanroep: "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe" www.uwurl.xx

Activeren Perl
https://www.web-oke.nl/support/index.php?/Knowledgebase/Article/View/1220/0/hoe-maak-ik-een-hallo-wereld-ofwel-hello-world-cgi-script

Webdeploy / Web Pubilishing
Het is mogelijk gebruik te maken van webdeploy. Dit is te activeren via het controle paneel, de optie websites en dan het tabblad Web Publishing. Daar kan een username opgegeven worden en vervolgens kan het publishing profile gedownload worden.

(72 stem(men))