Kennisbank: WebSitePanel
Websitepanel: Nieuw windows controle paneel
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Web-Oke Support aan 21 april 2011 19:54

Sinds enkele jaren maken wij op onze Windows servers gebruik van het plesk controle paneel. In beginsel waren wij hier best tevreden mee maar na jaren van intensief gebruik zijn wij hier op teruggekomen. Het blijkt helaas dat het plesk controle paneel te kampen heeft met vele bugs en onvoorspelbaar gedrag van het niet kunnen verwijderen van websites tot het spontaan uitschakelen van websites. De waslijst met problemen (op alle! plesk servers) is best groot. We hebben tests uitgevoerd met het nieuwe plesk paneel versie 10 (wij draaien nu versie 9.5) maar ook daar zijn we vele bugs tegengekomen.

Dat heeft ons doen besluiten op zoek te gaan naar een ander controle paneel voor windows. Was DirectAdmin maar ook beschikbaar voor Windows, dan was onze keuze snel gemaak want dat controle paneel is al vele jaren zeer stabiel. Echter die keuze was er niet. Uiteindelijk  na een periode van bijna een jaar uittesten hebben we gekozen voor WebSitePanel, voor kenners dat is het vroegere DotNetPanel. Tijdens onze onderzoeksfase is DotNetpanel overgegaan in een open source project met de naam WebSitePanel. Inmiddels heeft zich een prima communicty gevormt en heeft het paneel zich goed bewezen.

Met ingang van heden(21 april 2011) zijn we dan ook gestopt met het verkopen van Plesk en zullen nieuwe Windows accounts alleen nog maar op WebSitePanel uitgeleverd worden. Lopende bestellingen worden nog wel in plesk opgenomen. De werking en mogelijkheden zijn wat anders als plesk, we zullen onze FAQ dan ook regelmatig vullen en uitbreiden met artikelen en wetenswaardigheden.

Voor bestaande Plesk gebruikers geldt dat zijn kosteloos kunnen overstappen op het nieuwe paneel(zijn ook andere servers). U logt dan in op onze website en kiest in het klantenmenu(linksonder) voor de optie 'Wijzigen pakket'. Daar kunt u vervolgens uw huidige WINHOST of WINRESEL pakket omzetten naar WINDOWS of WINDOWSR pakket. Na controle maken wij dan een nieuw leeg hostingpakket aan in Websitepanel en kunt u uw site en email daar gaan inrichten/uploaden. Zodra u gereed bent kiest u in het klantenmenu, mijn dns voor synchroniseren en zal vanaf dat moment uw domein naar de WebSitePanel server gaan verwijzen. Het is dus geen automatische conversie. Dat blijkt in de praktijk te veel problemen en onzekerheden met zich mee te brengen.

Wij blijven plesk nog zeker een jaar ondersteunen maar zullen dit wel langzaam gaan terugbrengen. Bestaande plesk gebruikers zullen hier later nog een mailing over ontvangen.

Vanwege de fors hogere beheerskosten ten opzichte van de linux hostingservers hebben we de windows hosting producten iets in prijs moeten verhogen.

(117 stem(men))