Hostingpakket zonder domeinnaam (hosting only)
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Support14 Support aan 06 januari 2015 10:45

Zonder domeinnaam een hostingpakket nemen
Het is mogelijk een hostingpakket te bestellen zonder domeinnaam ook wel Hosting only genoemd. Om het hostingpakket in ons systeem op te kunnen nemen hebben wij echter wel een domeinnaam nodig. Bij hosting only krijg u van ons een subdomein in de vorm van klantxx.webawere.nl. Zo kunt u dan het hostingpakket bereiken bij ons.

Domeinnaam pas later verhuizen
Als u van plan bent om uiteindelijk uw domeinnaam naar ons te verhuizen dan is het misschien toch handiger om geen hosting only te bestellen maar om direct uw domeinnaam tijdens het bestellen op te geven. Geef dan alleen nog niet de verhuiscode in zodat de domeinnaam nog niet verhuisd. U kunt dan zelf op een later moment als u de domeinnaam wilt verhuizen via https://www.web-oke.nl/verhuiscentrum de verhuizing alsnog starten. Het enige probleem is dan dat uw domeinnaam dus tot de verhuizing naar de oude provider verwijst. Dat is echter geen probleem want dat kunt u oplossen met de hosts optie zoals in dit artikel wordt beschreven. Dit is een betere optie dan een tijdelijke (sub)domeinnaam omdat nu echt op de uiteindelijke domeinnaam getest wordt. In dat geval hoeft u dit artikel niet verder te lezen.

Hoe gaat het bestellen in zijn werk:

1. In het hoofdmenu kiest u voor de optie HOSTING ONLY
  2. U zoekt de domeinnaam erbij(in het eerste veld vult u de domeinnaam in, in het 2e deel de extensie zoals .nl, .com etc.). Vereiste is wel dat de domeinnaam al actief is op internet, anders zal hij hem niet accepteren.
  3. U kiest het gewenst pakket en werkt verder de bestelling af. Na het verwerken van de bestelling wordt de domeinnaam automatisch opgenomen in onze nameservers ns1.webawere.nl(ip 83.96.159.26) en ns2.webawere.nl(ip 188.122.88.125). Het is dus zaak om de nameservers van uw domein dat dus elders geregistreerd is hierin te wijzigen. U kunt dat vaak zelf doen in een onderhoudsscherm bij de domeinprovider of u stuurt een mail naar de support daar met het verzoek het domein aan de nameservers ns1.webawere.nl en ns2.webawere.nl te koppelen.

Hosting op een eigen subdomein
Het is eventueel ook mogelijk om een subdomein te gebruiken, als u elders een domeinnaam heeft kunt u bijvoorbeeld webok.uwdomein.xx aanmaken. U vult dan tijdens het bestellen gewoon dat subdomein in. Maar ook hier geldt dat het subdomein wel al actief moet zijn op internet. Als u net een subdomein gemaakt heeft kan het tot maximaal een uur of 4 duren voor dat werkt.

Nameservers
Bij voorkeur gebruikt u onze nameservers/dns zoals hierboven beschreven; Wilt u of kunt u niet onze nameservers aan de domeinnaam koppelen dan kunt u ook elders de nameservers/DNS instellen. Daar is wel wat DNS kennis bij nodig over hoe een DNS werkt. Een fout is daarin namelijk zo gemaakt. Wij leveren helaas geen support op het instellen van de DNS bij uw domeinprovider, vraagt u hen anders om dat te doen voor u.

1. Gebruikt u niet onze nameservers dan is het van belang om zowel de DNS bij ons als de DNS elders gelijk aan elkaar te houden. Weet u precies wat u doet dan kunt u naar keuze slechts enkele dns records bijhouden bij ons. In het controle paneel kunt u zien hoe de DNS er bij ons uitziet, dus welke A/CNAME records elders gezet moeten worden.
  2. Websitepanel/Windows: Gebruikt u niet onze mailserver; zorgt u er dan voor dat in het controle paneel mail geheel uitgeschakeld is en dat de MX records bij ons naar elders verwijzen. Doet u dit niet dan zal mail verstuurd vanaf de hosting server niet bij uw externe mail terecht komen.
  3. DirectAdmin/Linux: Gebruikt u niet onze mailserver kies dan in het controle paneel voor MX records en haal het vinkje weg bij 'Use this server to handle my emails'. Ook moet u de MX records zelf naar de juiste mailserver laten verwijzen. Doet u dit niet dan zal mail verstuurd vanaf onze servers niet bij uw externe mailserver terecht komen.
  4. Wat moet u nu precies in de DNS invullen ? Logt u gewoon in het controle paneel bij ons in en kies voor de DNS. Daar ziet u hoe de DNS bij ons eruit ziet, het is het eenvoudigst als u dat 1 op 1 overneemt bij uw domeinprovider. Vraagt u hen eventueel om hulp, wij kunnen u daarbij niet helpen omdat we geen inzicht hebben in alle systemen van alle providers.

Als u voor hosting only kiest dan brengen wij per hosting only domein een gering bedrag in rekening(behalve resellers). Enerzijds betaald u voor het gebruik van onze DNS voor dit domein(we moeten het domein in onze algemene DNS opnemen om hem correct te laten werken) en anderszijds betaald u voor het toevoegen van het domein in het hostingpakket; ieder domein dat aan een hostingserver wordt toegevoegd neemt extra resources in gebruik.

Tags: Hosting Only subdomein

(194 stem(men))