VPS servers bij Web-Oke.nl
Geplaatst door Web-Oke Support, Last modified by Support14 Support aan 06 januari 2015 10:17

VPS uitleg
Een kleine uitleg met betrekking tot de VPS producten:

VPS staat voor: Virtual Private Server.
Bij deze technologie draait het vooral om het opsplitsen van een fysieke server in meerdere kleinere (virtuele) servers. In principe draait iedere VPS onafhankelijk van de andere VPS.
Een VPS is dus goed vergelijkbaar met een eigen dedicated server maar dan een stuk goedkoper.  Een VPS is echter niet heel geschikt om zware processen op te draaien.

UNMANAGED
De openvps producten zijn unmanaged. Een unmanaged server is prima als u zelf over voldoende technische kennis beschikt en geen assistentie nodig heeft voor het onderhouden en beheren van uw server.

BEHEER
Met een reseller pakket krijgt u al meer mogelijkheden maar wordt er ook direct meer kennis van u verwacht. Met een VPS server is kennis van zaken nog een stuk belangrijker. U dient bekend te zijn met het Linux besturingssysteem en zelf goed in staat zijn problemen op te lossen. Of u nu een eigen server of een vps server heeft maakt in die zin niet uit, dezelfde kennis is nodig. U huurt bij ons de (VPS) server en krijgt root toegang tot die server. Het gehele beheer van deze server zoals updates, installatie van alle software, oplossen van problemen etc. etc. dient door uzelf uitgevoerd te worden.

OPENVZ
Voor onze VPS producten maken wij gebruik van OpenVZ in combinatie met SOLUSVM. Wij stellen per virtual server een controle paneel beschikbaar waarin u diverse zaken kunt regelen zoals het rebooten van uw server, installatie van een besturingssysteem(momenteel alleen centos), statistieken, logs, ipadressen, veranderen root password etc. etc. Binnenkort zullen wij een demo van het controle paneel beschikbaar stellen.

IPNUMMERS
Een VPS server heeft standaard 1 ipnummer. U kunt tijdens het bestellen in het mandje kiezen voor wijzigen om meer ipnummers aan te vragen. Achteraf kunt u dit doen in het klantenmenu, mijn producten en dan kiezen voor eigenschappen van het product. Ook kunt u daar het aantal ipnummers weer terugbrengen. Op de ipnummers wordt ook reversed DNS opgenomen, u kunt zelf de naam bepalen. U kunt dit aanpassen in het klantenmenu, mijn producten en dan kiezen voor Eigenschappen.

Geheugen en Burst geheugen
U krijgt per VPS een vast deel van het geheugen toebedeeld. Dat geheugen is altijd voor u beschikbaar. Daarnaast is er ook een zgn. burst limiet ingesteld. Dat betekent dat als er op dat moment op de server geheugen over is dit door u gebruikt kan worden. Dat is dus niet gegarandeerd.

DirectAdmin
U kunt tijdens het bestellen tevens een DirectAdmin licentie meebestellen. U krijgt in een aparte mail de directadmin licentiecode gemaild. Installatie van DirectAdmin binnen uw VPS wordt uitgelegd in dit artikel: Installatie DirectAdmin in een vps. De DirectAdmin licentie is alleen te gebruiken binnen ons netwerk.

DNS beheer
Heeft u domeinen bij ons geregistreerd dan kunt u deze omzetten naar een WEBL1 pakket, alleen domeinregistratie. Via het klantenmenu, Mijn DNS kunt u dan de gehele DNS van het betreffende domein beheren en laten verwijzen naar uw VPS server. Heeft u elders domeinen geregistreerd en kunt u daar wel de nameservers aanpassen maar niet de DNS beheren dan kunt u bij ons eventueel een DNS pakket aanschaffen en de DNS voor die domeinen hier beheren. Zie ook https://www.web-oke.nl/hostingincl#DNS1

(171 stem(men))