Weboke
Ons netwerk
Onze servers hebben wij ondergebracht in racks in het hypermoderne datacentrum Dataplace in Alblasserdam.

Alle essentiële onderdelen van het datacenter, zoals de verbindingen, stroomvoorziening, koeling en monitoringsystemen, zijn dubbel uitgevoerd. Hierdoor vormt regulier onderhoud of een eventuele storing geen bedreiging voor de continuïteit. Dataplace is door de hoge stroom- en koelcapaciteit, alsmede de hoge vloerbelasting, uitermate geschikt voor high density hosting. Bij het ontwikkelen van het datacenter zijn aspecten als betrouwbaarheid, efficiëntie en het milieu als kernwaarden gehanteerd.

Groen Datacenter
Dataplace is zo energiezuinig mogelijk ingericht. Zo wordt de warme lucht vanaf de datavloeren via een warmtewisselaar en warmtepomp gebruikt voor de vloerverwarming voor de kantoorruimten. Alle verlichting in het pand werkt op basis van bewegingsmelders. Voor de noodverlichting wordt LED verlichting gebruikt. Dataplace gebruikt groene stroom, afkomstig van duurzame windenergie.

Het netwerk / Connectiviteit
Dataplace wordt via twee volledig gescheiden glasvezelpaden van connectiviteit voorzien. Er is een eigen glasvezelinfrastructuur die loopt van dataplace via Rotterdam, Leiden en Hoofddorp naar euNetworks in Amsterdam. Het tweede glasvezeltraject loopt van dataplace via Gorinchem en Utrecht naar NIKHEF in Amsterdam. Tussen euNetworks en NIKHEF ligt eveneens een glasvezelinfrastructuur, zodat een glasvezelring ontstaat. Door deze opbouw is uw website/server van connectiviteit verzekerd. Hieronder staat een schematische weergave van het netwerk met alle locaties.

Brandbeveiliging
Alle datavloeren en technische ruimten zijn voorzien van een redundant Very Early Smoke Detection Alarms (VESDA) systeem, dat stof- en roetdeeltjes detecteert. Wanneer er onverhoopt brand uitbreekt, zal de zuurstofconcentratie door gasblussing dusdanig worden verlaagd dat het vuur snel dooft. Hiervoor wordt Argonite gebruikt, een gasmengsel van Argon en stikstof. Dit gasmengsel wordt onder hoge druk opgeslagen en, wanneer er brand zou uitbreken, automatisch in de ruimte gespoten. Door deze manier van brandbestrijding ontstaat er geen (water)schade aan de apparatuur.

Beveiliging
Dataplace is streng beveiligd en voldoet aan de hoogste beveiligingscertificeringen. Het terrein is beveiligd door een hekwerk, voorzien van een aantal poorten. Bij de poorten wordt de toegang verleend op basis van een toegangspas of toegangscode. Vervolgens kan het terrein betreden worden. In het pand zelf is een toegangspas in combinatie met een vingerafdruk nodig om toegang te krijgen tot de datavloeren. Zowel het terrein, het pand als de datavloeren worden met ruim 40 videocamera’s in de gaten gehouden.

Stroomtoevoer
Wij maken gebruikt van 2 stroomfeeds die aangesloten zijn op Static Transfer Switches (STS). Deze apparaten voegen beide stroomfeeds samen tot één stroomfeed. Op die manier zijn uw servers redundant aangesloten op de stroomfeeds. Hierdoor zult u van een eventuele stroomonderbreking op een van de twee stroomfeeds niets merken.

Aanwezige carriers en netwerken
• KPN Telecom (ISRA)
• Eurofiber (Darkfiber)
• Relined (Darkfiber)
• Proserve (IP / MPLS / Transit / Peering / Exchange / VLAN)
• NL-IX (Netherlands Internet Exchange)

Servers
Wij maken op al onze hostingservers gebruik van virtualisatie(1op1) waardoor we in staat zijn bij eventuele server uitval de betreffende server image snel weer in de lucht te brengen op compleet andere hardware(dus hardware onafhankelijk).
Iedere hosting server bij ons draait in principe zelfstandig waardoor eventuele problemen op server A geen effect hebben op server B. Iedere fysieke server is minimaal uitgerust met meerdere processoren, vele GB's geheugen en RAID 1 schijven. Daarnaast zijn de netwerkverbindingen per server redundant uitgevoerd en wordt naast het netwerk ieder server continue door ons Backups
Iedere nacht worden alle servers middels snapshots gebackuped naar onze centrale schijven-units die ook in dataplace staan. Die schijven units worden weer realtime gesynchroniseerd naar andere schijvenunits in een ander datacenter(dus een dagelijkse offsite backup) zodat zelfs bij het volledig afbranden van het datacenter uw data altijd nog is terug te halen.

Schets van het netwerk

Webcam's binnen het datacenter:
> euNetworks, procam1
> euNetworks, procam2
> euNetworks, procam3
> euNetworks, procam4
> euNetworks, procam5
> euNetworks, procam6
> euNetworks, procam7
> euNetworks, procam8
> euNetworks, procam9
> euNetworks, procam10